Een inkijk in het werkende en lerende bestaan van een duaal student bij Solvinity!

Solvinity heeft in 2018 de deuren geopend voor jong talent met de ambitie om verder te willen leren naast het opdoen van hands-on praktijkervaring in het bedrijfsleven. Hiervoor heeft de organisatie zich aangesloten bij de Cloud IT Academy, waar studenten een duaal leer-/werktraject volgen. De duaal studenten doen praktijkervaring op door drie dagen in de week mee te werken in een engineering team en verbreden hun theoretische kennis door twee dagen per week de opleiding Cyber Security & Cloud Engineer aan de hogeschool Utrecht te volgen.

Inmiddels zijn we vier jaar verder sinds de start van het eerste duaal leertraject en is het eerste succesverhaal een feit. Kersvers afgestudeerd duaal student Damian van den Berg verteltĀ  je meer over het boeiende, veelzijdige en soms nogal hectische bestaan van een duaal student.

 

Damian van den Berg

Even voorstellen..
Ik ben Damian van den Berg, oud-duaal student, en werk sinds medio 2018 bij Solvinity in team CE Poseidon. Voor het gros van de laatste vier jaar is mijn functie Cloud IT Trainee geweest, maar inmiddels bekleed ik de functie van medior Engineer.

Hoe was de overgang voor jou van fulltime mbo student naar drie dagen per week samenwerken met volwassenen en het volgen van een hbo studie?
Het was een enorme cultuurshock. Niet alleen het feit dat je veel meer lesstof in een veel korter tijdsbestek voorgeschoteld krijgt, maar ook het fenomeen dat het gros van je medestudenten hartstikke gemotiveerd is. Op het mbo was dit totaal anders. Terugblikkend op het eerste semester, vond ik het onder de knie krijgen van het proces om in een rap tempo nieuwe dingen te leren toch wel de grootste uitdaging.

Wat doet een duaal student zoal?
Gedurende het leerwerktraject zijn mijn werkzaamheden enorm veelzijdig geweest. Zo heb ik uiteenlopende studieprojecten op de werkvloer van Solvinity mogen uitvoeren en daarnaast actief bijgedragen aan werkzaamheden die in de dagelijkse operatie centraal staan. Hierbij hield ik mij bezig met het innoveren van bestaande interne werkprocessen voor de studie en daarnaast het bewerkstelligen van change- en incidentmanagement in de dagelijkse operatie. Ook heb ik voor meerdere klantprojecten, zoals een lifecycle managementtraject van een middelgroot databasecluster, evenals bij het inrichten van een cloud-native SIEM-oplossing, mijn technische kennis gaandeweg het leerwerktraject meerdere keren op de proef mogen stellen. Bij deze projecten heb ik ook de leiding mogen nemen en zodoende heb ik mijn strepen gaandeweg verdiend.

Hoe ziet het ontwikkeltraject er binnen Solvinity uit? Wat verandert er per jaar?
Elk jaar biedt de organisatie de ruimte om meer verantwoordelijkheden op je te nemen, mits de studieresultaten er niet onder lijden. Dit is verder sterk afhankelijk van je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo liep ik sinds het begin van leerjaar 3 al mee met de SC2 stand-by dienst. Ook krijg je vanaf leerjaar 3 de mogelijkheid om een dag minder te studeren en in ruil een dag extra te gaan werken. Dit zijn beiden geen verplichtingen, maar ik hou van zowel doorpakken als een uitdaging, dus deze kansen liet ik niet aan mij voorbij schieten.

Je bent net afgestudeerd, gefeliciteerd! Hoe ziet je verdere loopbaan bij Solvinity er nu uit?
Thanks! Nu ik de studie met afgerond een 9 hebt voltooid, blijf ik bij Solvinity binnen het CE Team Poseidon werkzaam als Customer Engineer. Dit was aan het begin van leerjaar 4 al in kannen en kruiken.