Corona heeft inmiddels al bijna anderhalf jaar de wereld in zijn greep. Ook bij Solvinity werkt iedereen zoveel mogelijk vanuit huis. Dat vereist nogal wat aanpassingsvermogen van werknemers en werkgever. Solvinity is een bedrijf waar ‘het samen doen’ hoog in het vaandel staat. Het is daarom dat er veel aandacht wordt besteed aan het verbinden van mensen, zeker tijdens het werken op afstand. Ook het onboarden van nieuwe medewerkers heeft hier hoge prioriteit.

In dienst tijdens Corona
Tom Smits is tijdens de Corona periode in dienst gekomen als junior Engineer. Op 1 juli 2020. Maar hij was al bekend met de cultuur van Solvinity vanwege 2 jaar stage die hij in 2 termijnen heeft gedaan. Tijdens deze stage heeft hij een nieuw klantportaal binnen Solvinity ontwikkeld, gefocust op rapportage en selfservice. Na zijn indiensttreding is Tom verdergegaan met het ontwikkelen van dit portaal als full stack DevOps engineer. Daarnaast houdt hij zich bezig met beheer en ontwikkeling van Solvinity’s ServiceNow omgeving. ‘Het leuke aan mijn werk is dat ik met iets heel nieuws binnen de organisatie bezig ben. Bepaalde standaardtaken die maandelijks terugkomen automatiseer ik, waardoor het veel minder tijd en overhead kost. Daarnaast kom ik in aanraking met alle mogelijke bedrijfsprocessen en workflows binnen Solvinity en kan ik mijn bijdrage leveren aan het verbeteren daarvan’. Tom is als junior binnen het team goed ontvangen door Pascal en Ruben, beiden met behoorlijk wat ervaring. ‘Het is goed om te merken dat ook naar mijn ideeën en meningen geluisterd wordt’.

Ronde van Solvinity
‘Ik liep al te spelen met de gedachte van een estafette tussen de 4 Solvinity-kantoren. Toen onze HR Director een oproep deed voor initiatieven die de onderlinge verbinding konden versterken, heb ik mijn idee gedeeld. Dit werd meteen heel enthousiast ontvangen. Ik ben nog steeds verbaasd over hoeveel hulp en resources beschikbaar kwamen om de Ronde van Solvinity te organiseren’. Op zaterdag 29 mei jl. hebben 57 Solvineers al wandelend, hardlopend of fietsend deelgenomen aan de eerste Ronde van Solvinity. Ze liepen een zorgvuldig geplande route tussen de 4 Solvinity-kantoren in Assen, Amersfoort, Amsterdam en Den Bosch. Op deze manier werden medewerkers, ook in deze corona-tijd, met elkaar verbonden. In totaal is er 1084 kilometer afgelegd. Deze kilometers zijn door Solvinity verdubbeld in euro’s ten gunste van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Fitte organisatie
Ook in zijn werk merkt Tom dat er ruimte is voor eigen initiatief, mits goed onderbouwd natuurlijk. ‘Het maakt niet uit op welk gebied of op welk niveau je werkt. Als je met een goed plan komt, vind je altijd wel een luisterend oor. Ik heb dan nog niet zoveel werkervaring, tijdens mijn stages merkte ik snel dat dat niet overal vanzelfsprekend is. Solvinity maakt hierin echt een verschil. Er is ook veel aandacht voor sport en gezondheid. Zo is er bijvoorbeeld een gedeelde Strava-groep en hebben we een persoonlijk vitaliteitsbudget dat we jaarlijks mogen besteden aan sportieve activiteiten of benodigdheden. Mooi toch!’