Solvinity heeft in 2018 de deuren geopend voor jong talent met de ambitie om verder te willen leren naast het opdoen van hands-on praktijkervaring in het bedrijfsleven. Hiervoor heeft de organisatie zich aangesloten bij de Cloud IT Academy, waar studenten een duaal leer-/werktraject volgen. De duaal studenten doen praktijkervaring op door drie dagen in de week mee te werken in een engineering team en verbreden hun theoretische kennis door twee dagen per week de opleiding Cyber Security & Cloud Engineer aan de hogeschool Utrecht te volgen.

Even voorstellen..

Ik ben Cornelis Stuurman en werk sinds september 2019 bij het team CE Minerva. Recentelijk heb ik het 3e jaar van de opleiding afgerond en zal ik in september starten met het 4e (en als alles goed gaat), het laatste jaar van de opleiding.

Hoe was het om als student te integreren in een team van werkende “volwassenen”?
Eigenlijk vanaf het begin werd ik al betrokken bij uiteenlopende werkzaamheden voor klanten. Het was in het eerste jaar nog wel erg zoeken naar mijn plek binnen het team en de werkzaamheden die ik kon oppakken. Een punt wat hierbij meespeelde was dat mijn manager niet te veel werk aan mij wou geven in de angst dat mijn studie hieronder zou lijden. Dit komt omdat voor ons als studenten het halen van de opleiding op nummer één staat en daarna pas werk. Samen met Solvinity bewaak je dit proces goed, zo was er tijdens drukke schoolperiodes ook tijd om aan school te zitten onder werktijd.

Vanaf het 2e jaar heb ik echt mijn plek gevonden en ben ik enorm gegroeid in mijn werkzaamheden. Toen ik bij Solvinity startte had ik eigenlijk alleen maar ervaring met Windows servers. In het begin pakte ik vooral Linux taken op. Vervolgens ging ik een stap verder en heb ik ook leren werken met containers en Kubernetes. Daarna heb ik mij meer verdiept in de public cloud. Kortom de werkzaamheden zijn heel divers en Solvinity biedt volop ondersteuning in het leren van deze nieuwe technieken.

Hebben jullie specifieke gewoontes / rituelen binnen het team?
Ja die hebben wij, wie een fout maakt moet trakteren! Over het algemeen vind Solvinity het niet erg als je een foutje maakt zolang je het zelf maar weer oplost en de fout erkent. Het is binnen ons team heel belangrijk dat je na je fout, trakteert en dan het allerliefst op saucijzenbroodjes, haha!

Welke werkzaamheden of taken geven jou de meeste energie?
Het liefst ben ik de hele dag bezig met het uitzoeken en proberen van nieuwe technieken of mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van een nieuwe dienst in Azure, uitrollen van omgevingen, automatiseren middels Terraform of het bouwen dockerfiles.

Hoe ziet de begeleiding in het duaal leer-/werktraject eruit?
De begeleiding is altijd goed geweest vanuit Solvinity. Met mijn manager heb ik elke twee weken een afspraak staan om te bespreken hoe het gaat op werk en school. Daarnaast is er aan het einde van elk schoolblok een pizzasessie met alle duaal studenten van Solvinity. Tijdens deze sessies bespreken we hoe het gaat met de opleiding en dit alles onder het genot van pizza’s.