Afstuderen, een half jaar waarin je je bezig gaat met het afronden van je studie. Je gaat ontdekken of dit vakgebied iets voor je is, of dit een soort organisatie is waar je jezelf ziet werken en of het door jou gekozen je écht interessant lijkt om je verder in te ontwikkelen. Het is spannend en het kiezen van een afstudeerplek kan een lastige keuze zijn, maar wanneer je binnenloopt merk je het al snel of het de juiste plek voor je is. Voor mij was dat zo!

Wanneer je stage gaat lopen bij Solvinity, wordt er een opdracht gecreëerd die bij jou past. Dat wat voor mij de doorslaggevende factor om voor Solvinity te kiezen: mijn ontwikkeling staat centraal. Tijdens de eerste gesprekken kon ik aangeven waar mijn interesse lag en had ik zelfs de keuze uit meerdere vraagstukken. Vanuit mijn opleiding Communicatie en door mijn brede interesse in marketing kon ik veel kanten op. Ik heb me het afgelopen half jaar gestort in hoe Solvinity de klanttevredenheid (customer experience) kan verbeteren, waarvoor ik bijvoorbeeld zelf een customer journey heb opgesteld. Ik heb daarvoor veel contact gehad met Solvineers van alle lagen van de organisatie en ook meerdere klanten geïnterviewd.

Een achtergrond in de IT kan handig zijn, maar is niet noodzakelijk. Zelf heb ik geen IT-achtergrond waardoor ik in een korte tijd veel heb geleerd. Je gaat je écht verdiepen in jouw vraagstuk en krijgt daarom ook volop de tijd om aan je onderzoek te werken. Meewerken kan als je dat wil, maar mijn focus lag op het doen van onderzoek en het schrijven van een passend advies. Als je vragen hebt, helpen collega’s je graag; van het wegwijs maken met je online werkplek tot aan het regelen van interviews met klanten.

In het afgelopen half jaar heb ik ontzettend veel mogen leren over het bedrijfsleven, het vertrouwen op je eigen kwaliteiten, het ontmoeten en inspireren van collega’s en het houden van regie op je eigen ‘project’. Wanneer je je handen uit de mouwen wil steken én houdt van gezelligheid, ben je bij Solvinity op de juiste plek! En niet onbelangrijk, er wordt écht iets met je afstudeeronderzoek gedaan in plaats van dat het in een lade verdwijnt en er niet meer naar wordt omgekeken. Ik denk dat ik dat daar het meest trots op ben: dat ik iets heb kunnen toevoegen in plaats van mijn afstudeeropdracht ‘maar even’ te halen.

Het leukste aan mijn afstudeerperiode bij Solvinity vond ik de evenementen waar je collega’s leert kennen. Zo bezochten we op dag 2 al een datacenter waardoor ik direct meer gevoel kreeg bij vaak ‘abstracte’ IT-vakgebied. Ook zal ik het jaarlijkse evenement niet snel vergeten. Ik vond het zó cool om in een korte tijd veel Solvineers te leren kennen die je anders niet zo snel tegen zou komen. Daarnaast hebben de uitjes vanuit de afdeling Client Relations, met het marketingteam of Vrijmibo’s ook bijgedragen aan een onvergetelijk tijd!

Evy Boonman, afstudeerperiode februari 2020-juni 2020, vooropleiding HBO communicatie in Nijmegen, afstudeeropdracht bij de marketingafdeling.