Qurrent: van energieleverancier naar databedrijf

Energieleverancier Qurrent wilde de interne organisatie stroomlijnen, om ook in de toekomst schone en groene energie goedkoop en aantrekkelijk te kunnen blijven aanbieden. Het bedrijf zocht bovendien naar nieuwe manieren om klanten zo goed mogelijk te bedienen, door intelligent gebruik te maken van data analyse.

Na goede gesprekken met Solvinity, realiseerde Qurrent zich dat de behoefte van de organisatie verder ging dan alleen betrouwbare hosting. Optimalisatie van de systemen, de overstap naar de cloud: de eigen IT-afdeling leek nauwelijks ruimte over te houden voor haar kerntaken en de innovatie die het bedrijf zo graag wil zien. De overstap naar het soepel draaiende Solvinity platform is voor Qurrent een gouden greep gebleken. Buiten een uiterst betrouwbare oplossing en goede samenwerking tussen beide teams, krijgt het bedrijf nu ook meer greep op IT. De samenwerking met Solvinity geeft Qurrent meer inzicht in de interne processen, waardoor het eenvoudiger kan voldoen aan de eigen kwaliteitseisen. De betrouwbaarheid is sterk verbeterd, de klantenservice werkt efficiƫnter, en dankzij de nieuwe schaalbaarheid heeft de recente verdubbeling van het aantal klanten geen enkel probleem opgeleverd.

 

 

 

 

 

Een schaalbaar businessmodel voor ZIG Websoftware

ZIG Websoftware ontwikkelt internetsoftware voor woningcorporaties. Waar het bedrijf voorheen aan iedere klant maatwerk leverde, groeide de behoefte om sneller schaalbare en betaalbare oplossingen te kunnen produceren op basis van een standaard platform. In nauwe samenwerking met de ZIG engineers ontwikkelde Solvinity een schaalbaar, veilig en zeer betrouwbaar platform. Daarmee heeft Solvinity, dat al jaren de aangewezen partner is voor de hosting van ZIG producten, nu ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van een nieuw businessmodel, zodat ZIG Websoftware klaar is voor de toekomst.